SRBIJA DOBIJA STAKLENI MOST: Jedno od najlepših mesta naše zemlje krasiće IZUZETNA ATRAKCIJA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2020, 17:28

SRBIJA DOBIJA STAKLENI MOST: Jedno od najlepših mesta naše zemlje krasiće IZUZETNA ATRAKCIJA (VIDEO)

Projekat vredan 30 miliona evra

Srbija bi mogla da dobije stakleni most iznad Dunava u Đerdapskoj klisuri, na jednom od najlepših mesta Srbije, a prema ugledu na slične građevine u Kini. Projekat postoji, zainteresovana je i susedna Rumunija, a ideju za tu turističku atrakciju u Srbiji dobio je Dragan Popović, predsednik opštine Majdanpek, koji je predlog izneo ministru trgovine i turizma Rasimu Ljajiću.

- Most bi polazio sa vidikovca Ploče i bio bi na visini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 540 metara - kaže Popović.

Most bi počinjao u Nacionalnom parku "Đerdap" sa naše i završavao na rumunskoj strani, a prelazio bi preko najlepšeg dela klisure. Bio bi napravljen od stakla, a na nekim mestima bi "pucao" kad turisti zakorače.

Sa Ploča, odakle bi most kretao, pruža se spektakularan pogled na Mali i Veliki kazan, Đerdapsku klisuru...

Most bi se nalazio blizu Lepenskog vira na putu Golubac-Kladovo, koji je najzanimljiviji za turiste, jer su blizu Trajanova tabla i Decibelova glava koje su izuzetna atrakcija za posetioce.

Nacrt je urađen, a prema predračunima projekat bi koštao 30 miliona evra. U Majdanpeku se nadaju da bi mogli da ga finansiraju iz fondova EU kao prekogranični projekat Srbije i Rumunije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.