SRBIJA ĆE UVEK BITI NJENA DRUGA KUĆA Vučić sa ambasadorkom Kine na oproštajnom ručku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2023, 15:31

"SRBIJA ĆE UVEK BITI NJENA DRUGA KUĆA" Vučić sa ambasadorkom Kine na oproštajnom ručku (FOTO)

Čen Bo nije samo diplomata čije su iskustvo, posvećenost, neumorni rad i strpljenje ostavili neizbrisiv pečat u našoj zemlji. Ona je i iskreni prijatelj Srbije i našeg naroda, poručio je Vučić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je na oproštajnom ručku ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo.

- Na oproštajnom ručku sa ambasadorkom Čen Bo. Prisećamo se svih teških i lepih trenutaka tokom njenog mandata u Srbiji, anegdota sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gradilišta, ali i briga koje smo delili. Evociramo brojne uspomene sa sastanaka, dogovora, potpisanih sporazuma i ugovora o velikim projektima koji su promenili lice naše Srbije, doneli nova radna mesta i obezbedili sigurnost brojnim porodicama.

U godini kada obeležavamo 10. godišnjicu od početka inicijative "Pojas i put", sumirali smo rezultate saradnje i prijateljstva sa Kinom, koje je postajalo još čvršće u vremenima velikih izazova i kada nam je ova velika zemlja pomagala da prebrodimo i najteže trenutke. Beskrajno smo zahvalni ambasadorki Čen Bo na ogromnom trudu koji je uložila u jačanje prijateljstva između Srbije i Kine, a posebno predsedniku Si Đinpingu koji je pokazao veliko poštovanje prema Srbiji i otvorenost za partnerstvo i saradnju, iako smo mala zemlja.

Čen Bo nije samo diplomata čije su iskustvo, posvećenost, neumorni rad i strpljenje ostavili neizbrisiv pečat u našoj zemlji. Ona je i iskreni prijatelj Srbije i našeg naroda, koji je duboko poštuje i čija srca je osvojila od prvog dana. Srbija će zato uvek biti njena druga kuća - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.