SRBIJA BLOKIRALA DEKLARACIJU OEBS

Izvor: Kurir, 01.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA BLOKIRALA DEKLARACIJU OEBS

MADRID - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je juče da je Srbija blokirala usvajanje završnog dokumenta ministarske konferencije OEBS koja se održava u Madridu, jer taj dokument poziva na nastavak misije OEBS na Kosovu u 2008. godine, bez obzira na to šta se bude događalo s procesom pregovora o budućem statusu.

- To je za Srbiju neprihvatljivo. Sve što je vezano za Kosovo i Metohiju i međunarodno prisustvo u južnoj srpskoj pokrajini mora da bude u skladu s međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pravom i potvrđeno u Savetu bezbednosti - rekao je Jeremić.

On je naglasio da za Srbiju nije prihvatljivo bilo kakvo učešće međunarodnih snaga ili organizacija, ukoliko to nije u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN ili nekom novom rezolucijom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.