SRBI U PANICI   ZABRANJUJE SE PECENJE RAKIJE Evo ko ce moci i dalje da pece omiljeno srpsko pice

Izvor: medio.rs, 19.Okt.2015, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBI U PANICI ZABRANJUJE SE PECENJE RAKIJE Evo ko ce moci i dalje da pece omiljeno srpsko pice

Vlada Srbije usvojila je predlog zakona kojim se uređuje proizvodnja, geografska oznaka, kvalitet, opis, deklasiranje i promet jakih alkoholnih pića, a svaka njihova prodaja bez registracije i svih potrebnih dokumenata smatraće se nezakonitom

Seoska domaćinstva i svi koji su do sada pekli rakiju moći će i dalje to da čine, ali će moći da je prodaju samo ukoliko su uredno registrovani kao proizvođači alkoholnih derivata!

Nakon usvajanja Zakona o rakiji i drugim alkoholnim pićima 2009. godine u Srbiji je bilo registrovano 2.048 proizvođača, od čega 1,811 fizičkih i 237 pravnih lica.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

Omiljena srpska zabava se ukida: Domaćini neće moći da prodaju rakiju

Izvor: B92, 19.Okt.2015

Vlada Srbije je usvojila predlog zakona kojim se uređuje proizvodnja, geografska oznaka, kvalitet, opis deklasiranje i promet jakih alkoholnih pića.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.