Izvor: B92, 13.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SRBI IZ STRPCA IZLAZE NA IZBORE"

Strpce -- Funkcioner Demokratske stranke Srbije i sef Poslanickog kluba DSS u Skupstini Srbije Dejan Mihajlov potvrdio je posle povratka sa Kosmeta da ce Srbi iz Strpca i okolnih sela izaci na izbore 17.

novembra. Mihajlov kaze da je "prijatno iznenadjen atmosferom i opredeljenjem Srba da izadju na izbore", kao i da je iz razgovora s njima zakljucio da nemaju dilemu izaci ili ne na izbore, vec da je problem lokalna vlast Socijalisticke partije Srbije". On je istakao da je osnovni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahtev tamosnjih Srba upucen Vladi Srbije zbog "nebrige prema kosmetskim Srbima i sustinskog problema neuravnotezenih socijalnih davanja". "Oni od Vlade traze da budu uravnotezena socijalna davanja jer zaposleni u drzavnim sluzbama dobijaju duple zarade, a oni koji su radili u privredi i organizacijama koje vise ne funkcionisu ili su na albanskoj teritoriji ne dobijaju nista. Takodje traze da se pojaca humanitarna pomoc", naveo je Mihajlov. On je istakao da kosmetski Srbi zahtevaju i vece prisustvo drzave, jer smatraju da je to moguce i da nije zabranjeno".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.