SRBI IZ KANADE: Dečijem odeljenju kikindske bolnice donirali opremu vrednu 8.500 evra!

Izvor: Kurir, 02.Maj.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBI IZ KANADE: Dečijem odeljenju kikindske bolnice donirali opremu vrednu 8.500 evra!

Doneli smo pacijent monitor, ekg aparat, holter sistem za pritisak sa računarom i dva inhalatora rago nam je što smo u prilici da pomognemo malim Kikinđanima­ rekao je Negoslav Đaja, iz firme "Hapel

KIKINDA: Svaka čast!

Duže od deset godina Sabor Srba iz Kanade, sa sedištem u Vankuveru, istrajava u nameri da pomogne zemljacima u otadžbini. Ovi plemeniti ljudi fokusirali su se na prikupljanje sredstava i neophodne medicinske oprema za bolnice u Srbiji:

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />­Ove godine na red je došla Opšta bolnica u Kikindi, tačnije Dečje odeljenje, a ovo je standardna oprema za pedijatriju.

Doneli smo pacijent monitor, ekg aparat, holter sistem za pritisak sa računarom i dva inhalatora. Vrednost ove opreme je 8.500 evra. Svake godine u februaru, Humanitarna organizacija naših iseljenika organizuje bal i skuplja prilog. U dogovoru sa lekarima Bolnice, bira se oprema koju mi isporučujemo. Drago nam je što smo u prilici da pomognemo malim Kikinđanima­ rekao je Negoslav Đaja, iz firme "Hapel".

Načelnica Dečjeg odeljenja, dr Dragica Mitrić, navela je da će zahvaljujući doniranoj opremi zdravstvena zaštita dece u ovoj ustanovi biti još bolja:

­

" Pacijent­monitor je aparat koji će nam pomoći da kod životno ugrožene dece pratimo sve vitalne parametre i prepoznamo i uočimo  bilo kakav poremećaj. U porastu je visoki krvi pritisak i svakako će nam ovi aparati pomoći da što pre detektujemo problem, postavimo dijagnozu i što pre započnemo lečenje­ saopštila je ona.

S.U.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.