SRAMOTA U HARKOVU Desničari srušili bistu maršala Žukova (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRAMOTA U HARKOVU Desničari srušili bistu maršala Žukova (VIDEO)

Stotinu ljudi pozdravilo je potez demonstranata, koji su, uz pomoć kabla, srušili bistu s visokog postolja. 

Krajnji desničari i nacionalisti srušili su u Harkovu veliku bistu sovjetskog vojskovođe i ratnog heroja, maršala Georgija Žukova.

Spomenik je uništen tokom protesta krajnje desničarskih i nacionalističkih grupa zbog organizovanja sednice nove političke partije, predvođene gradonačelnicima Harkova i Odese.

Oba gradonačelnika bili su članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stranke bivšeg proruskog predsednika Viktora Janukoviča, koji je zbačen tokom krvavih protesta 2014. godine.

Demonstranti tvrde da bista nije bila u skladu sa ukrajinskim zakonima o zabrani komunističkih simbola. Gradonačelnik Harkova Genadij Kernes najavio je da će spomenik biti obnovljen.

Kernes je rekao da će spomenik Žukovu biti obnovljen putem donacija.

Žukov je komandovao snagama Crvene armije tokom napada na Berlin u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.