SRAMOTA, PATETIKA I JAD Ilustracija Šarli Ebdoa o zemljotresima u Turskoj razbesnela sve - gore društvene mreže (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2023, 23:17

"SRAMOTA, PATETIKA I JAD" Ilustracija Šarli Ebdoa o zemljotresima u Turskoj razbesnela sve - gore društvene mreže (FOTO)

Francuski satirični časopis Šarli Ebdo izazvao je bes karikaturom koju je objavio o Turskoj posle dva razorna zemljotresa u kojima je hiljadu ljudi poginulo, a desetine hiljada povređeno.

Karikatura objavljena na Tviteru kao "ilustracija dana" prikazuje srušene i oštećene zgrade, prevrnuti automobil i brdo ruševina.

"Zemljotres u Turskoj", piše u gornjem desnom uglu karikature, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a na dnu "Nema potrebe za slanjem tenkova".

Korisnici interneta su reagovali na ovu objavu izražavajući svoju frustraciju i ljutnju.

Bosfor Institut sa sedištem u Parizu, koji radi na jačanju prijateljstva između Francuske i Turske osudio je karikaturu nazivajući je “sramnom, patetičnom i jadnom“.

- Ova karikatura nije ništa drugo nego sramota - rekao je Fransoa Burgat, politikolog sa francuskog Nacionalnog centra za naučna istraživanja.

✏️Le dessin du jour, par #Juin pic.twitter.com/kPcEqZDocO

— Charlie Hebdo (@Charlie_Hebdo_) February 6, 2023
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarli Ebdo izazvao bes zbog karikature kojom se ismeva katastrofa u Turskoj: Da li je ovo šala ? Bezdušni ste!

Izvor: 24sedam.rs, 08.Feb.2023, 00:33

Korisnici društvenih mreža su iskritikovali magazin zbog ismevanja katastrofe, koja je odnela hiljade života i povredila desetine hiljada stanovnika dve države

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.