SRAMNI RASPOP MIRAŠ PONOVO UDARA NA VERU I SRBE! Dedeić otišao korak dalje u svojim LOŠIM NAMERAMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2020, 13:58

SRAMNI RASPOP MIRAŠ PONOVO UDARA NA VERU I SRBE! Dedeić otišao korak dalje u svojim LOŠIM NAMERAMA

Dedeić smatra da Srpska crkva progoni i kako kaže, slovo C u azbuci a kamo li, Crnogorsku crkvu

Mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve, Miraš Dedeić, tvrdi da Srpska pravoslavna crkva nije crkva crnogorskog naroda i države, a mitropolitu Ruske pravoslavne crkve Ilarionu poručuje da bi bolje bilo da se bavi muzikom, a manje crkvom.

Dedeić je to rekao reagujući na izjavu mitropolita RPC Ilariona da Srpska crkva nije strana crkva, već crkva crnogorskoga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naroda, da ateisti pokušavaju da osnuju crkvu, da crnogorske vlasti podmuklo deluju protiv Srpske crkve i progone je, braneći organizovanje masovnih litija u vreme epidemije korona virusa i da im je na savesti pritvaranje episkopa Joanikija.

On je pozvao mitropolita RPC Ilariona da sve u vezi sa tzv. CPC proveri u arhivu RPC i posredstvom ambasade Rusije u Podgorici.

- A kao muzičaru predlažem mu da se više bavi muzikom, a manje crkvenom politikom i istorijom - naveo je Dedeić.

Tvrdi da upravo Srpska crkva progoni i kako kaže, slovo C u azbuci a kamo li, Crnogorsku crkvu.

- I ne samo da se zaverila protiv naše crkve nego i protiv države koju kleveće i protiv nje predvodi masovni ustanak kojemu tepa litije i molebani - naveo je Dedeić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.