SRAMNE IZJAVE TZV. MINISTRA LAŽNE DRŽAVE! Srbe proglašava teroristima: Vučić pokušava da nas destabilizuje

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 13:52

SRAMNE IZJAVE TZV. MINISTRA LAŽNE DRŽAVE! Srbe proglašava teroristima: "Vučić pokušava da nas destabilizuje"

Svečlja poručuje da će od vlade u Prištini tražiti da organizacije "Civilna odbrana" i "Severna Brigada" proglase terorističkim organizacijama, kako bi "borba protiv njih bila još efikasnija".

Ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželal Svečlja je vanrednoj na konferenciji za medije pozvao međunarodnu zajednicu da najoštrije osudi "nasilničko i terorističko ponašanje prema Kosovu".

Svečlja je u bazi specijalnih policijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedinica "Belvedere" u Južnoj Mitrovici "izneo detalje sinoćnjeg slučaja u Zvečanu, gde je policija identifikovala i istovremeno zaplenila automobil srpskih registarskih oznaka, u kojem se nalazila određena količina oružja i razne vojne opreme", javlja portal "Reporteri.net".

Svečlja tvrdi da su među stvarima koje su juče u Zvečanu oduzete iz automobila sa srpskim tablicama bilo i radio stanica, koje su "oprema terorističkih i kriminalnihe formacija".

- Postoje radio veze identične onima koje su zaplenjene u ilegalnoj kancelariji Aleksandra Filipovića u Leposaviću. Aleksandar Filipović je bio bivši šef operative u severnoj regionalnoj direkciji Kosovske policije i odlikovao ga je Vučić. Ove radio stanice su iste kao i radio koji je pronađen u njegovoj kancelariji. To je oprema terorističkih i kriminalnihe formacija. Ova oruđa bila su namenjena za izvođenje terorističkih napada na građane i institucije Kosova. To su dokazi da Vučić, kroz ovakve organizacije, pokušava da destabilizuje našu zemlju -  dodaje Svečlja.

Svečlja tvrdi i da je "kontigent švercovanog oružja na Kosovu veći nego što je do sada zaplenjeno".

- Slika je jasna. Ručne bombe su srpske proizvodnje iz 2021. godine, tako da nisu oružje zaostalo iz rata, već ih isporučuje direktno Vojska Srbije - navodi Svečlja.

On kaže i da se tzv. Kosovo "suočava sa agresijom Beograda".

- Od posleratnog perioda Kosovo je nastavilo da se suočava sa agresijom Beograda. Posebno nedavno, njihova ruka je započela terorizam protiv Kosovske policije, pripadnika Kfora, Euleksa i novinara. Svedoci smo da je situacija je došla na vrhunac kada su kidnapovana tri policajca - optužuje Svečlja.

Ministar navodi i da se "stopa nasilja i kriminala povećava, jer su se kriminalne bande pretvorile u terorističke organizacije, ali institucije Republike Kosovo im neće dozvoliti da u tome uspeju".

- Pozivamo međunarodni faktor da najoštrije osudi i osudi nasilno i terorističko ponašanje prema Kosovu - poziva je Svečlja, dodajući:

- Nastavićemo rad bez prestanka u obračunu sa kriminalnim i terorističkim grupama Srbije i sprečićemo svako nasilje kojem oni teže.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.