SRAMAN PRIZOR NA GROBLJU U BEOGRADU: Vandali uništili večnu kuću HEROJA, ukrali ceo SPOMENIK!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 19:21

SRAMAN PRIZOR NA GROBLJU U BEOGRADU: Vandali uništili večnu kuću HEROJA, ukrali ceo SPOMENIK!

Ukradene i bronzane plakete s imenima nastradalih.

Ružan prizor na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Neko je bez imalo srama uništio grobnicu u kojoj počivaju članovi posade "Aviogeneksovog" aviona koji se 1977. godine srušio u Gabonu.

Ovaj vandalizam se dogodilo nedavno i pogodilo je članove porodica stradalih 2. aprila 1977. godine, kada se putnički avion srušio iznad Libervila.

Pretpostavlja se da su počinioci ovog gnusnog dela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pod okriljem noći ušli na Bežanijsko groblje i ukrali bronzane plakete s imenima nastradalih.

Tužna sam. Moj otac je poginuo i sahranjen je u grobnici sa trojicom svojih kolega. Spomenik na grobnici je bio od bronze, pod zaštitom države. Stajao je 46 g i svedočio o tragediji svih nas. Danas izgleda ovako. 47ma godišnjica će biti teška jer svedoči o vremenu u kome živimo pic.twitter.com/pjJsAMAEci

— UPRKOS smetnji-DrugačijeISTA (@boracdani) February 1, 2024

Ćerka nastradalog mehaničara Mitra Vukovića posebno je pogođena ovom vešću, a vest o ovom sramnom činu podelila je na svom nalogu na Platformi X.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.