SRAMAN POTEZ BEČA PREMA SRBIMA: Austrijski parlament usvojio rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 04:31

SRAMAN POTEZ BEČA PREMA SRBIMA: Austrijski parlament usvojio rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Austrijski parlament usvojio je jednoglasno "Rezoluciju o sećanju na genocid u Srebrenici".

Inicijativa za usvajanje rezolucije potekla je od Narodne partije Austrije (OVP), Zelenih, Socijaldemokratske partije (SPO) i NEOS.

Iako Slobodarska partija Austrije (FPO) nije učestvovala u podnošenju inicijative, ona je glasala za njeno usvajanje.

U rezoluciji poslanici podsećaju na "genocid počinjen 11. jula 1995. u Srebrenici" i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ističu da je se taj zločin mora posmatrati kao upozorenje za budućnost.

Rezolucijom poslanici pozivaju vladu da se i dalje angažuje na očuvanje "sećanja na genocid" na primer i u okviru UN.

Oko sadržaja rezolucije o Srebrenici vodila se teška borba između OVP i Zelenih, dve stranke vladajuće koalicije. Zeleni su želeli da podnesu tekst sa oštrom osudom "genocida", ali je OVP, uspela da smanji tu oštrinu i izbori se za "Rezoluciju koja bi ukazivala na značaj sećanja na zločin i njegove žrtve".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.