Izvor: B92, 22.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS samostalno na izborima

Beograd -- Socijalistička partija Srbije učestvovaće samostalno na parlamentarnim izborima.

Izbornu listu predaće posle stranačkog kongresa 3. decembra, na kojem će biti izabran i predsednik SPS-a, rečeno je novinarima u SPS-u. Predsednik Glavnog odbora Ivica Dačić rekao je novinarima pre sednice da će odluka o kandidatima za predsednika SPS-a, kao i o drugim funkcijama u stranci, biti doneta sledeće nedelje.

Dačić je rekao da su za sada potrebnu podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opštinskih odbora za predsednika SPS-a dobili, pored njega, i Zoran Anđelković, Milorad Vučelić, Žarko Obradović, Petar Škundrić i Milomir Minić.

On je najavio da će u toku sledeće nedelje Glavni odbor utvrditi listu kandidata za najodgovornije funkcije u SPS-u.

Prema Dačićevim rečima, SPS će sutra početi prikupljaje potpisa podrške za svoju izbornu listu, koju će predati posle kongresa 3. decembra.

Dačić je rekao da će važan deo predizborne kampanje biti kongres, koji će, kako je naveo, biti uspešan i u cilju dalje afirmacije i konsolidacije, dalje reforme i jedinstva SPS-a.

Funkcioner SPS-a Milorad Vučelić rekao je novinarima da će kongres SPS-a 3. decembra biti prava prilika da ta stranka formuliše izborni program i izbornu listu i najavio da će tada biti usvojena rezolucija "o istorijskom značaju i ulozi Slobodana Miloševića".

On je rekao da se ne zna ko će biti nosilac liste SPS-a i da to zavisi od toga ko će biti predsednik socijalista.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.