Izvor: B92, 15.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS predao izbornu listu

Beograd -- Socijalistička partija Srbije predala Republičkoj izbornoj komisiji listu s 250 kandidata za poslanike.

SPS na izborima nastupa s parolom "Srbijo, glavu gore". Izbornu listu SPS-a potpisima je podržalo 16.649 birača. Prvi na listi je predsednik stranke Ivica Dačić, a slede Žarko Obradović, Velimir Živojinović, Slavica Đukić-Dejanović, Milutin Mrkonjić, Borka Vučić, Zoran Anđelković i drugi. Na listi je i bivša rukometašica Svetlana Kitić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na listi nema doskorašnjih funkcionera stranke Milorada Vučelića, Aleksandra Vulina, Bogoljuba Bjelice i Uroša Šuvakovića.

Dačić je posle predaje izborne liste rekao da SPS želi na predstojećim izborima da jasno kaže svima da je to jedina ozbiljna partija levice u Srbiji. On je rekao da se SPS zalaže za zaštitu nacionalnih i državnih interesa, ali da u isto vreme smatra da država ne može da bude prava država ako u njoj nema socijalne pravde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.