SPS i PUPS za socijalnu pravdu

Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS i PUPS za socijalnu pravdu

Povodom Međunarodnog dana socijalne pravde, Savet za socijalnu politiku Glavnog odbora SPS-a saopštio je da je važno da se na nacionalnom i lokalnom nivou stvore okviri politike koji će svima omogućiti da razviju lični potencijal i budu ravnopravni deo društva.
Kako se navodi u saopštenju GO SPS, politika koja svim građankama i građanima bez obzira na polne, rasne, socijalne, verske ili druge razlike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << omogućava da se u potpunosti razviju, u skladu je sa ciljevima nove razvojne agende Ujedinjenih nacija "Održivi razvoj" za period od 2016. do 2030. godine.
Savet za socijalnu politiku će, saopštava se, u narednom periodu raditi na predlaganju mera društvene podrške porodici i deci, programa pronatalne politike.
Takođe, saopštavaju, radiće se i na skretanju pažnje šire društvene javnosti i osmišljavanju efikasnog odgovora društva na problem porodičnog nasilja.
Uspostavljanje otvorenog i razvijenog društva, navodi se u saopštenju, zahteva da privredni-ekonomski razvoj prati i socijalni razvoj kroz ulaganje u ljudski kapital, unapređenje socijalnog dijaloga i uspostavljanje pravednije društvene raspodele.
Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić izjavio je da PUPS, partija socijalne pravde, od svog nastanka vodi borbu za stabilnu i ekonomski utemeljenu Srbiju.
Krkobabić je u saopštenju povodom Svetskog dana socijalne pravde rekao da je upravo borba za stabilnu i ekonomski utemeljenu Srbiju, za sigurne i redovne plate i penzije, borba protiv siromaštva, nezaposlenosti, svih vidova diskriminacije, naročito starosne i pružanja jednakih šansi za sve, borba koju PUPS vodi od svog nastanka.
''Bogata zemlja ne znači da je i socijalno pravedna, i zato je neophodno prisustvo partija kakav je PUPS, čije je načelo socijalna pravda za sve, za zaposlene , za penzionere, za mlade i stare'' rekao je Krkobabić.
Generalna skupština UN proglasila je 20. februar za Međunarodni dan socijalne pravde, koji se obeležava od 2009. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.