Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS bi sa SRS i DSS, pa i sa DS ako ga odobri DSS

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da bi socijalisti posle izbora želeli u koaliciju sa radikalima, ali da Srpska radikalna stranka neće sa SPS-om.

"Zato socijalisti čekaju Vojislava Koštunicu i plan da se formira Skupštinska većina", kazao je Dačić beogradskom radiju 202.

On je naveo da radikali i DSS nemaju većinu, kao ni radikali i SPS, niti SPS i DSS, "što znači da nema većine bez dogovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koalicije koju vodi DSS i koalicije koju vodi SPS".

Dačić je istakao da socijalisti ne žele koaliciju sa Demokratskom strankom, "ukoliko to znači koaliciju sa antidržavnim i antinacionalnim strankama".

"Koalicija sa DS-om je moguća samo ako Koštunica u nekom ograničenom delu želi saradnju sa njima, pa oko toga možemo da razgovaramo. Ali za nas je prioritet razgovor sa DSS-om, da vidimo na koju će stranu da se pravi većina", kazao je Dačić.

On je ocenio da je situacija "takva da oni sa kojima bismo mi voleli neće sa nama, a da oni sa kojima mi ne bismo, žele sa nama jer nemaju sa kim drugim".

Dačić je dodao da do sada ni sa kim nije razgovarao o postizbornoj koaliciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.