Izvor: B92, 11.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS TRAZI GARANCIJE ZA MILOSEVICA

Beograd -- Funkcioner Socijalisticke partije Srbije Oskar Kovac saopstio je da je Poslanicki klub SPS u Saveznoj skupstini zatrazio da predsedniku te stranke Slobodanu Milosevicu, koji se nalazi u Haskom zatvoru, jugoslovenska vlada da garancije za odbranu sa slobode i da se snose troskovi za njegov boravak u Hagu. "Bivsa predsednica Republike Srpske Biljana Plavsic postala je gradjanin Beograda, pa ne vidimo zasto jedan gradjanin moze, a drugi ne moze dobiti garancije da se brani sa slobode", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakao je Kovac na konferenciji za novinare. Kovac je izjavio, povodom glasina da je ta stranka uplela prste u neke od strajkova u zemlji, da SPS nema nikakve veze s nezadovoljstvom radnika.

On je rekao da socijalisti podrzavaju strajkace u njihovim zahtevima i naglasio da je jedino republicka vlada kriva za obustavu rada u javnim preduzecima jer "ne vodi brigu o privredi, niti o radnicima". Kovac je dodao da se dosadasnji rad vlade Zorana Djindjica najrealnije moze oceniti ako se uporedi sa onim sto je, u vremenu nakon velikih kriza u zemlji, uradio tim Mirka Marjanovica, napominjuci da su nakon bombardovanja obnovljeni mostovi, elektoroprivredni sistem itd.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.