Izvor: B92, 16.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS: Sa svima, osim sa LDP-om

Beograd -- Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da socijalisti ne bi pristali da ponovo budu podrška manjinskoj vladi.

"SPS očekuje bolji rezultat na izborima nego 2003. godine i zato nema potrebe da podržava bilo čiju vladu. Ta priča je završena", rekao je Dačić. On je kazao da su socijalisti spremni da sarađuju sa svim strankama u budućoj vladi, osim sa onima koje se zalažu za nezavisnost Kosova, a za šta se, kako je naveo, izjasnila Liberalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << demokratska partija.

"Sa DS nemamo nikakve odnose niti imamo nameru da u narednom periodu bliže sarađujemo, ali je u ovom trenutku isključena samo saradnja sa LDP", rekao je Dačić, kao i da će dogovori oko formiranja buduće vlade zavisiti od izbornih rezultata.

Dačić je rekao da je članstvo SPS-a za saradnju sa Demokratskom strankom Srbije i Srpskom radikalnom strankom, ali da treba razlikovati želje od realnosti. On je dodao da SPS ne pravi koalicije sa strankama, već sa Srbijom, odnosno sa onima kojima su građani dali poverenje.

Prema njegovoj oceni, najstabilnija vlada bila bi ona koju bi zajedno formirali socijalisti, radikali i DSS.

Dačić je rekao da predstavnici udruženja "Sloboda" nisu na izbornoj listi SPS-a, jer to nisu ni želeli, a da je bivši potpredsednik stranke Milorad Vučelić sam odlučio da ne bude kandidat za poslanika.

"Vučelić ostaje član Glavnog odbora i učestovaće u predizbornoj kampanji", rekao je predsednik socijalista i odbacio sve priče o sukobima i podelama u toj partiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.