Izvor: B92, 04.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS: Promeniti zakone o zdravstvu

Beograd, Zrenjanin -- Kandidati za poslanika Socijalističke partije Srbije govorili o stranačkom programu iz oblasti zdravstva i socijalne politike.

Kandidat za poslanika Periša Simonović je kazao da će se SPS zalagati da se u oblasti zdravstvene zaštite promene svi zakoni, da primarna zdravstvena zaštita bude besplatna, da zaposleni u zdravstvu budu dodatno stimulisani, kao i da trudnice, porodilje i mladi do 26 godina imaju pravo na besplatno lečenje.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da je zdravstvena i socijalna politika te stranke bazirana na stranačkom programu iz 1992. godine.

Kandidatkinja za poslanika Dušanka Lukić rekla je da će se SPS zalagati da se penzije usklađuju sa rastom cena na malo, sa rastom troškova života i zarada.

Lukićeva je kazala da bi penzije trebalo povećavati dva puta godišnje, da ne mogu biti manje od 60 odsto od prosečne plate i da bi penzioneri sa najnižim primanjima trebalo da dobiju dodatak uz penzije.

Socijalistička partija Srbije se zalaže, prema njenim rečima, i da se akcije preduzeća koja nisu privatizovana podele penzionerima jer nema nijednog pozorišta, mosta ili firme u koje oni nisu ulagali svoja sredstva kroz doprinose.

Za SPS radnici, studenti i nezaposleni

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je u Zrenjaninu da "ako radnici žele da ih se poslodavci plaše, a ne obrnuto, onda treba da glasaju za SPS".

"Ako otpušteni sa posla žele da se taj lanac stalnog otpuštanja prekine kroz reformu ekonomskog sistema, ako nezaposleni žele da se otvori više od 15.000 radnih mesta, a studenti žele da se ukinu visoke školarine i školovanje bude besplatno, boslesni da se leče, onda 21. januara neka glasaju za SPS", rekao je predsednik SPS na stranačkom skupu.

Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović izjavio je da se ta stranka, kao jedina levičarska, zalaže za Srbiju bez kriminala i korupcije.

Na skupu je istaknuto da je SPS za jedinstvenu Srbiju, za nacionalnu ravnopravnost i za Kosovo kao njen sastavni deo. O programu SPS-a su govorili i Milutin Mrkonjić, Borka Vučić, Slavica Đukić Dejanović, Marko Bukva, Dušan Bajatović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.