Izvor: B92, 03.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS PROTIV NAMETANJA KOLEKTIVNE KRIVICE

Socijalisticka partija Srbije ocenila je danas da se postupak protiv Slobodana Milosevica u Hagu ne vodi zbog pravde, vec radi odbrane NATO od odgovornosti za zlocine protiv mira i covecnosti. "Ovim sudjenjem zeli se osloboditi NATO od odgovornosti i srpski narod proglasiti krivcem za sve ono sto se desavalo na prostorima prethodne Jugoslavije", porucuje se u saopstenju SPS i izrazava protivljenje pokusajima nametanja kolektivne krivice. Socijalisti ponovo traze pustanje Milosevica iz zatvora, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz ocenu da se "Srbija i Crna Gora ne mogu smestiti ni u kakav zatvor, pa ni u NATO-ov". U saopstenju SPS trazi se i da sa vlasti odu "svi oni koji su odgovorni za gazenje Ustava i uvodjenje diktature", prenosi Fonet.

Potpredsednik SPS, Branislav Ivkovic, ocenio je da je Slobodan Milosevic prilikom prvog saslusanja pred Haskim sudom pokazao da je ostao onakav kakav je uvek i bio: uveren u svoju nevinost i ispravnost politike koju je vodio, prenosi dopisnik Radija B92. Ivkovic je na stranackoj tribini u Pirotu, o pojavljivanju bivseg jugoslovenskog predsednika pred Tribunalom za ratne zlocine jos rekao: 'Upravo onako kako je sedeo, kako je gledao, uveren sam da ima veliku dozu samoupouzdanja jednog licnog uverenja da je bio na ispravnom putu i da bi tim putem isao ponovo', rekao je Ivkovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.