SPS: MMF daje stabilnost dinaru

Izvor: RTS, 28.Maj.2010, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS: MMF daje stabilnost dinaru

Dogovor Vlade Srbije sa MMF-om, uz angažovanje odobrenih sredstava i predloženih mera, omogućiće estabilnost dinara, izjavio portparol SPS-a Đođe Milićević. Nema razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, smatraju u SPS-u.

Portparol Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević ocenio je da je za građane važan dogovor Vlade sa MMF-om i izrazio uverenje da će taj dogovor, uz angažovanje odobrenih sredstava i predloženih mera, omogućiti ekonomsku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i stabilnost nacionalne valute.

Milićević je na konferenciji za novinare ocenio da je to preduslov da se sa što manje posledica prevaziđu problemi uzrokovani ekonomskom krizom.

Rekao je da Srbija mora da smanji javnu potrošnju, ali da je cilj da to smanjenje najmanje pogodi najsiromašnije i ekonomski najslabije slojeve društva, a da oni koji imaju više podnesu i veći teret.

"U tom kontekstu 6,5 milijadi dinara biće izdvojeno za pomoć najugroženijem delu populacije i siromašsnim opštinama u Srbiji. U ovoj godini imaćemo jednokratnu pomoć, a iduće godine sistemsko rešenje, koje će štititi nivo penzija i sociijalnih davanja", rekao je Milićević.

Porparol SPS je izrazio uverenje da će predložene mere doprineti bržem otklanjanju posledica krize, većem rastu društvenog bruto prizvoda naredne godine, jer, kako je kazao, samo veći ekonomski rast može stvoriti uslove za brže rešavanje posledica krize, koja se "ne rešava popularnim, već nužnim merama".

Osvrćući se na kraj prolećnog redovnog zasedanja parlamenta, Milićević je rakao da je, uprkos pokušajima da se "sroza" njegov autoritet, najviše zakonodavno telo bilo efikasno u radu. O tome govori podatak da je od jula 2008. do maja 2010. godine usvojeno 549 akata.

"Usvojeno je 549 akata i to 474 zakona, a od toga 212 zakona o potvrđivanju međunarodnih sporazuma i konvencija, 35 o kreditima i zajmovima, 104 odluke i jedna deklaracija, čime je parlament nametnuo tempo izvršnoj vlasti", precizirao je Milićević.

Ponovio je stav SPS-a da nema razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, jer, kako je ocenio, u Srbiji postoji politička stabilnost, a vlada je na dobrom putu, da uprkos ekonomskoj krizi realizuje pet ključnih principa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Cvetković:Vlada će revidirati predviđeni deficit budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2010

BEOGRAD -..Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković ocenio je danas da su uspešno završeni razgovori sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), pri čemu će vlada morati da revidira predviđeni deficit budžeta sa četiri na 4,8 odsto i da zamrzne penzije i plate u javnom sektoru do kraja godine...Cvetković...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.