Izvor: B92, 22.Feb.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREMNOST ZA RAZMATARNJE PROMENE ZONE BEZBEDNOSTI

Delegacija NATO-a, OEBS-a i EU, koju predvodi politicki direktor NATO-a za Balkan, Piter Fajt, razgovarala je u Beogradu sa ministrom inostranih poslova, Goranom Svilanovicem, o planu jugoslovenskih vlasti za resavanje krize na jugu Srbije, javlja B92. Osim jos jedne osude zlocina nad Srbima, Piter Fajt je posle sastanka izjavio da se u sredu i cetvrtak upoznao i sa srpskim i sa albanskim stavovima i izrazio zadovoljstvo jer je pokazana spremnost obe strane za resavanje problema pregovorima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a ne nasiljem.

"Mi u NATO-u smo spremni da razmotrimo promene u delovima zone bezbednosti, zato sto delimo misljenje sa vladom u Beogradu da ta zona ne treba da postane sigurno mesto za one koji napadaju srpske snage bezbednosti. Generalni sekretar NATO, Dzordz Robertson, i predstavnici medjunarodne zajednice sastace se sledece nedelje kako bi razmotrili problem, i pronasli nacin da pomognu da se situacija na jugu Srbije stabilizuje, rekao je Piter Fajt. On je dodao da je osnovni zadatak KFOR-a i NATO-a u narednom periodu stvaranje boljih bezbednosnih uslova na Kosovu, u skladu sa rezolucijom UN i postujuci teritorijalnu celovitost Jugoslavije i Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.