SPREMITE SE ZA PROMENU VREMENA: Za vikend vetar OLUJNE JAČINE, a evo kada se očekuje SNEG!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 18:43

SPREMITE SE ZA PROMENU VREMENA: Za vikend vetar OLUJNE JAČINE, a evo kada se očekuje SNEG!

Do kraja nedelje natprosečno toplo, a onda preokret.

Do kraja nedelje u Srbiji će biti natprosečno toplo sa maksimalnim temperaturama u većini mesta od 15 do 23 stepeni, za vikend vetrovito, a padavine se prvo očekuju na jugozapadu zemlje, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kako se navodi u najnovijoj objavi RHMZ, u petak i za vikend vetrovito - duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će biti najjači u brdsko-planinskim predelima Dinarskog područja, gde se očekuju udari vetra olujne jačine. Olujni udari košave u nedelјu se očekuju i na jugu Banata, kao i u donjem Podunavlјu.

Kiša će za vikend pretežno padati na jugozapadu Srbije (naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom), povremeno se očekuje i na severu Vojvodine, ali slabijeg intenziteta, dok će u ostatku zemlјe biti lokalna i kratkotrajna pojava, pa se će se zadržati uglavnom suvo.

Od ponedelјka do četvrtka oblačno i postepeno hladnije sa čestom pojavom kiše u svim krajevima. Sredinom naredne nedelje u planinskim predelima prelazak kiše u sneg uz stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača.

"Dnevna kolebanja temperature će biti izražena do subote ujutro, naročito van većih urbanih sredina u centralnoj i južnoj Srbiji, gde će minimalne temperature biti od -2 do 2 °S, a najviše dnevne dostizati lokalno i do 20 °S. Za vikend se očekuje da usled povećanja oblačnosti i pojačanja vetra dođe do značajnog smanjenja dnevnih temperaturnih oscilacija", najavio je RHMZ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.