SPREMITE SE ZA PRLJAVU BLATNJAVU KIŠU! Srbiju će zahvatiti OLUJNI UDARI vetra, duvaće OGROMNOM brzinom, evo gde će biti NAJGORE

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 13:10

SPREMITE SE ZA PRLJAVU BLATNJAVU KIŠU! Srbiju će zahvatiti OLUJNI UDARI vetra, duvaće OGROMNOM brzinom, evo gde će biti NAJGORE

Nastavlja se uticaj ciklona u Srbiji

Centar ciklona danas se nalazi nad zapadnom Evropom, a u sklopu njega premeštaće se se i sekundarni ciklon sa severnog Jadrana preko Panonske nizije dalje ka centralnoj Evropi.

Ovog jutra i prepodneva u celoj Srbiji je oblačno i toplo, ali i veoma vetrovito, uz olujne udare jugoistočnog vetra u košavskom području. Temperature se kreću oko 15°C.

U nastavku dana zapadne i jugozapadne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predele Srbije zahvatiće jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ovaj oblačni sistem sa padavinama posle podne širiće se preko Srbije dalje na istok, dok će manje-više suvo ostati uglavnom na severu zemlje. Ove padavine će biti prolaznog karaktera. Krajem dana i tokom večeri na severu Srbije očekuje se delimično razvedravanje.

Vetrovito će biti tokom većeg dela dana. Na planinama se očekuju olujni udari jugozapadnog vetra, dok se u Pomoravlju, Podunavlju, u Braničevskom okrugu, u Beogradu i u Vojvodini očekuju očujni udari jugoistočnog vetra, na jugu Banata sa udarima od 100 km/h.

Dobra vest je da će vetar krajem dana oslabiti i tokom večeri potpuno će oslabiti, tako da će i košava prestati da duva.

S obzirom na to da se i danas očekuju veoma izražena južna strujanja, sa severa Afrike, odnosno iz Sahare će stizati čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa se u predelima sa padavinama očekuje prljava, odnosno blatnjava kiša.

Maksimalna temperatura biće danas od 13 do 19°C, u Beogradu do 17°C.

Utorak će Srbiji doneti prodor hladnog fronta i novi talas padavina, tako da će narednih dana biti kišovito, ali i hladnije, a vetar će biti u skretanju na severozapadni, tako da će severna strujanja očistiti i atmosferu od peska i prašine iz Sahare.

Očekuje se prodor hladnije vazdušne mase sa severa, pa će i temperatura biti u padu.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf.rs/Đorđe Đurić/Preneo: V.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.