SPREMALI IZGRADNJU PUTA, PA ZATEKLI NEVEROVATAN PRIZOR: Ruski arheolozi pronašli groblje iz BRONZANOG DOBA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2020, 00:07

SPREMALI IZGRADNJU PUTA, PA ZATEKLI NEVEROVATAN PRIZOR: Ruski arheolozi pronašli groblje iz BRONZANOG DOBA (VIDEO)

Ruski arheolozi otkrili su groblje iz kasnog bronzanog doba u oblasti Krasnodar, gde se priprema izgradnja obilaznice, saopštila je danas ruska kompanija za automobile i puteve.

- Smatra se da su grobovi, otkriveni u okrugu Dinski, iz kasnog bronzanog doba, odnosno sa kraja trećeg milenijuma pre nove ere. Arheolozi su otkrili te drevne artefakte na području gde se priprema izgradnja zapadne obilaznice Krasnodara - navodi se u saopštenju kompanije.

Ritualno sahranjivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je tradicionalno za to razdoblje, a naučnici veruju da je tamo sahranjen poglavar ili plemić. Prema tradiciji, ratnika visokog društvenog statusa u grob su pratile sluge, pripadnici porodice ili čak deca.

- Status pokopane osobe potvrđuju predmeti otkriveni u blizini: bronzani nož, dva srebrna priveska i alatke od kostiju - saopštila je pres služba kompanije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.