SPREMA SE VELIKA POBUNA! Rusi HITNO podigli avione, udarili žestoko nedaleko od američkih trupa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2023, 22:38

SPREMA SE VELIKA POBUNA! Rusi HITNO podigli avione, udarili žestoko nedaleko od američkih trupa!

Objavljeni su snimci napada

Ruski ratni avioni izveli su vazdušne napade na skrovište militanata u blizini koalicionog garnizona predvođenog Sjedinjenim Državama u jugoistočnoj sirijskoj oblasti Al Tanf.

Video snimci ruskih vazdušnih udara pojavili su se na mreži 3. avgusta. Međutim, još uvek nije jasno kada su se tačno dogodili vazdušni napadi. Koalicioni i sirijski opozicioni mediji poslednjih dana nisu izvestili o bilo kakvom napadu na garnizon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ili obližnja područja.

U Al-Tanfu je obično raspoređeno oko 200 američkih vojnika, zajedno sa stotinama militanata iz proksi grupe poznate kao Sirijska slobodna armija. Koalicija održava zonu zabrane letova od 55 kilometara oko Al-Tanfa. Uprkos tome, ruski borbeni avioni redovno vrše oružane patrole nad garnizonom.

SAD tvrde da su prisutne u Al-Tanfu da bi se suprotstavile ISIS-u. Međutim, prava svrha garnizona je da blokira strateški autoput Damask-Bagdad. Pored toga, navodno se garnizon koristi kao ispostava za prikupljanje obaveštajnih podataka i omogućavanje izraelskih napada na Siriju.

Nekoliko talasa ruskih i sirijskih vazdušnih udara pogodilo je Al-Tanf i obližnja područja prošlog meseca, prema neproverenim izveštajima. Sirijske i ruske trupe takođe su održale zajedničku vežbu hemijske odbrane u blizini područja pod kontrolom SAD.

Tenzije između ruskih i američkih snaga u Siriji su u porastu već nekoliko meseci. U maju je Sergej Nariškin, direktor ruske Spoljne obaveštajne službe, optužio SAD da obučavaju teroriste ISIS-a u Al-Tanfu za sabotaže. Kasnije u junu, Aleksandar Lavrentijev, specijalni izaslanik ruskog predsednika za Siriju, rekao je da koalicija jača svoj vojni kontingent u garnizonu i drugim delovima Sirije.

Nedavni ruski i sirijski vazdušni napadi na Al-Tanf verovatno bi trebalo da odvrate američke štićenike, koji možda planiraju da pokrenu pobunu iz regiona.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.