SPREMA SE TRAMPOVA OSVETA: Na dan izbora mi ćemo pokvarenog Džoa izbaciti iz Bele kuće

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2023, 21:38

SPREMA SE TRAMPOVA OSVETA: Na dan izbora mi ćemo pokvarenog Džoa izbaciti iz Bele kuće

Imenovaću specijalnog tužioca koji će se baviti kriminalnim radnjama porodice Bajden, obećao je bivši predsednik.

Bivši američki predsednik Donald Tramp obećao je svojim pristalicama da će, ukoliko pobedi na izborima 2024. godine, izvesti pred sud aktuelnog šefa Bele kuće Džozefa Bajdena!

Tramp je na mitingu u Alabami poručio da će angažovati specijalnog tužioca kako bi se istražile ilegalne aktivnosti i kriminalne radnje porodice Bajden >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << već prvog dana po povratku u Belu kuću.

Kako prenosi portal Raša tudej, bila bi to Trampova osveta Bajdenu jer su protiv njega u poslednja četiri meseca podignute ukupno tri optužnice.

- Na dan izbora 2024. mi ćemo pokvarenog Džoa izbaciti iz Bele kuće. Izbacićemo sve kriminalce i nasilnike iz svih holova moći u Vašingtonu - rekao je Tramp i nastavio:

- Već prvog dana po povratku u Belu kuću angažovaću specijalnog tužioca koji će istražiti sve tvrdnje i optužbe koje su iznesene pred Kongresom u vezi s nedozvoljenim radnjama, uključujući i mito iz Kine i drugih stranih zemalja, a koje je završilo u kasi kriminalne porodice Bajden.

Oštar napad Trampa na Bajdena usledio je samo nekoliko dana pošto je bivši predsednik Amerike izjavio da nije kriv pred sudom nakon što mu je pročitana optužba za učestvovanje u zaveri za prekrajanje rezultata izbora 2020. Treću po redu tužbu protiv Trampa podigao je specijalni tužilac Džek Smit, koji je istraživao okolnosti koje su dovele do nemira od 6. januara 2021. i upada Trampovih pristalica u zgradu Kongresa u Vašingtonu.

Pre toga protiv Trampa su podnete dve tužbe. Jedna na Floridi u vezi sa neovlašćenim držanjem poverljivih dokumenata nakon odlaska iz Bele kuće i za ometanje vlasti da dođu u njihov posed. A druga je podneta pred sudom na Menhetnu, koja se odnosi na finansijsku prevaru i falsifikovanje dokumenata, vezano za isplatu 130.000 dolara porno-glumici Stormi Danijels kako bi ova ćutala o njihovoj ranijoj aferi.

- Cilj lažnih optužbi protiv mene je mešanje u izborni proces. Razlog zbog čega se ovo dešava jednostavan je. Džo Bajden je najnesposobniji i najkorumpiraniji predsednik u istoriji Amerike - istakao je Tramp.

Bivši predsednik je ranije optuživao svog naslednika da je sa sinom Hanterom Bajdenom umešan u kriminalne aktivnosti i korumpiran, navodeći njihove poslove u Ukrajini i Kini. Predsednik Bajden je ove optužbe odbacio, dok se protiv njegovog sina vodi istraga o poreskim prevarama.

Traži da se promeni sudija

Tramp se žalio i da "nema šanse da će dobiti pošteno suđenje", najavivši da će tražiti izuzeće dodeljene sudije Tanje Čutkan. Tramp se tereti za pokušaje poništavanja rezultata predsedničkih izbora 2020.

- Nema šanse da ću dobiti pošteno suđenje sa sudijom koja mi je dodeljena - naveo je Tramp na svojoj društvenoj mreži Istina, dodajući da planira da traži njeno izuzeće, kao i promenu lokacije na kojoj se obavlja saslušanje.

Trampov advokat Džon Lauro je branio postupke bivšeg predsednika u periodu nakon poraza na izborima 2020, navodeći da je bila reč o apelima, a ne direktivama i pozivao se na slobodu govora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.