SPREMA SE OPAK SAVEZ! Ratni brodovi Rusije, Kine i Irana zajedno u Arapskom moru: Sutra se očekuje VAŽAN događaj

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 16:36

SPREMA SE OPAK SAVEZ! Ratni brodovi Rusije, Kine i Irana zajedno u Arapskom moru: Sutra se očekuje VAŽAN događaj

Oglasilo se rusko ministarstvo odbrane

Rusija je saopštila da je grupa njenih ratnih brodova stigla u Iran da učestvuje u vežbama sa Iranom i Kinom u Omanskom zalivu i Arapskom moru.

Zajedničke vežbe pod nazivom „Pomorski pojas bezbednosti – 2024“ uključiće ratne brodove i avijaciju, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane u saopštenju koje su preneli državni mediji u ponedeljak.

Iranska državna novinska agencija IRNA saopštila je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će vežbe početi u utorak.

- Praktični deo vežbe održaće se u vodama Omanskog zaliva Arapskog mora. Glavna svrha manevara je da se utvrdi bezbednost pomorske ekonomske aktivnosti - saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Rusku grupaciju predvodi Vajag, raketna krstarica iz njene Pacifičke flote, saopštilo je ministarstvo. Rečeno je da će predstavnici mornarica Pakistana, Kazahstana, Azerbejdžana, Omana, Indije i Južne Afrike delovati kao posmatrači.

- Ciljevi ove vežbe uključuju jačanje bezbednosti međunarodne pomorske trgovine, borbu protiv piraterije i pomorskog terorizma, olakšavanje razmene informacija za operacije spasavanja na moru i razmenu operativnih i taktičkih uvida - navodi IRNA.

Izvor: Srbija Danas/Alarabiya/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.