Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 07:36

SPREMA SE NAPAD NA IRAN? "Kuva" na Bliskom istoku, situacija može svakog momenta da eskalira u otvoreni sukob

Teheran je negirao sve optužbe sa kojima je nedavno suočen

Izraelski ministar odbrane Beni Ganc upozorio je da Izrael mora odmah da deluje protiv Teherana, nakon što je prošle sedmice brod kojim upravlja kompanija u vlasništvu Izraela pogođen dronom, koji je, kako tvrdi Ganc, "očigledno poslao Iran".

Ganc je opisao napad na naftni tanker "Merser Strit" u četvrtak kao veliku eskalaciju od strane Irana, preneo je "Tajms of Izrael".

- Iranska agresija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u regionu generalno, a posebno na pomorskom frontu, se pojačava - rekao je Ganc u Knesetu.

- Ovo je upravo razlog zašto moramo da delujemo upravo sada protiv Irana, koji ne samo da teži nuklearnom vojnom programu, već dovodi i do opasne trke u naoružanju i urušavanja stabilnosti na Bliskom istoku - istakao je on.

🕎 On July 29 Iran approved a drone strike on an Israeli owned ship killing 2 and Israel is about to retaliate according to Israel's Defense Minister Benny Gantz. 🕎🇺🇲 pic.twitter.com/5xq9GctrtO

— 🇺🇲 The Hardcore American Patriot 🇺🇲 (@TheHardcoreAP) August 2, 2021

Ima na stotine iranskih bespilotnih letelica u Iranu, Jemenu, Iraku i drugim zemljama, upozorio je Ganc.

- U protekloj godini bilo je najmanje pet iranskih napada na međunarodne brodove, od kojih su u nekima korišćene bespilotne letelice koje je proizvela iranska vojna industrija - dodao je on.

#Iran's aggression in the #MiddleEast will only increase once #Raisi is sworn in, warns Defense Minister Benny Gantz @gantzbe https://t.co/H4NOt63PXZ

— Israel Hayom English (@IsraelHayomEng) August 3, 2021

U napadu na naftni tanker "Merser Strit" poginule su dve osobe britanske i rumunske nacionalnosti.

Izrael, SAD, Velika Britanija i Rumunija za napad krive Iran, što Teheran negira.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.