SPREMA SE MASAKR POLITIČKIH STRANAKA U SRBIJI! Konačno ih više neće biti 112. Da li se RADUJETE ovom ZAKONU?

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2019, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREMA SE MASAKR POLITIČKIH STRANAKA U SRBIJI! Konačno ih više neće biti 112. Da li se RADUJETE ovom ZAKONU?

Ovaj Zakon je hitno potreban na našoj političkoj sceni...

Jedan Srbin sto politika vodi, stara je narodna izreka, a kada se pogleda broj političkih stranaka koje obitavaju na političkoj sceni potpuno je opravdana. Međutim, tračak nade da ćemo ih ubuduće gledati u manjem broju pojavio se u obliku Zakona o političkim strankama.

Baš ovaj najavljeni Zakon koji bi uskoro trebao da se pojavi pred poslanicima Skupštine Srbije mogao bi značajno da uvede red na srpsku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << političku scenu, ali i da najmanje prepolovi broj političkih partija u Srbiji.

Trenutno u Srbiji postoji, verovali ili ne čak 112 stranaka, a da veliki broj njih u poslednjih 10 godina nije izašao na bilo koji nivo izbora i proverio da li ima podršku građana.

Mnoge stranke posegle su i za tim da se proglase za manjinske kako bi lakše preskočile cenzus i ako sa narodima čija prava navodno zastupaju nemaju nikakve veze.

Sve se ovo dešava u svetlu poslednjih događaja i optužbi da se stranke u Srbiji sada kupuju jer niko više ne može da skupi 10.000 overenih potpisa za pravljenje svoje. Lakše je onda kupiti i preimenovati stranku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.