SPREMA LI SE INVAZIJA?! POKREĆE SE VOJNA MAŠINERIJA: Poljska šalje vojnike na granicu sa Belorusijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 20:26

SPREMA LI SE INVAZIJA?! POKREĆE SE VOJNA MAŠINERIJA: Poljska šalje vojnike na granicu sa Belorusijom

Lukašenko tvrdi da Zapad planira invaziju na teritoriju Belorusije.

Prema saopštenju pres-službe Generalne komande Poljske, Oružane snage Poljske trenutno prebacuju 1.000 vojnika i 200 komada vojne tehnike na granicu sa Belorusijom, tačnije u Podljaskom vojvodstvu.

Cilj ovog prebacivanja snaga je povećanje prisustva u istočnoj Poljskoj i demonstracija volje i sposobnosti da se odmah odgovori na eventualne pokušaje destabilizacije situacije na granici. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Prema najavama, sutra se očekuje intenzivno kretanje vojnih konvoja na putevima severnih, centralnih i istočnih delova zemlje.

- Povećavamo prisustvo u istočnoj Poljskoj. Hiljadu vojnika i skoro 200 komada tehnike iz 12. mehanizovane brigade i 17. mehanizovane brigade krenuće ka istoku Poljske - istakli su u komandi.

U maju je bivši zamenik ministra nacionalne odbrane Poljske, general Valdemar Skšipčak, izjavio da se Poljska priprema za podršku oružanom prevratu u Belorusiji, kao i da planira da u roku od tri dana zauzme susednu zemlju.

 S druge strane, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko tvrdi da Zapad planira invaziju na teritoriju Belorusije radi njenog uništenja. Ove izjave dodatno su podstakle tenzije između dve zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.