SPREČIĆEMO NEPRIJATELJE IZRAELA DA OTVORE DRUGI FRONT Blinken zatražio humanitarnu pauzu u borbama protiv Hamasa u Gazi

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2023, 21:07

"SPREČIĆEMO NEPRIJATELJE IZRAELA DA OTVORE DRUGI FRONT" Blinken zatražio humanitarnu pauzu u borbama protiv Hamasa u Gazi

Blinken je naglasio da je važan način na koji Izrael vodi kampanju protiv Hamasa i upozorio na humanitarnu katastrofu.

Američki državni sekretar, Entoni Blinken, sastao se danas u Tel Avivu sa izraelskim premijerom, Benjaminom Netanjahuom, kako bi zatražio humanitarnu pauzu u borbama protiv palestinske grupe Hamas u Gazi, prenosi Times of Israel.

On je istakao da se mora učiniti više na zaštiti palestinskih građana i naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se rat ne sme proširiti na druga područja na Bliskom istoku.

- Američka administracija će preduzeti korake neophodne da spreči neprijatelje Izraela, koji povlađuju Hezbolahu, da otvore drugi front. Posvećeni smo odvraćanju od agresije sa bilo kog dela i preduzećemo neophodne korake da se izborimo sa tim - rekao je on na konferenciji za novinare, dodajući da SAD ostaju apsolutno odlučne u tom pogledu.

Blinken je naglasio da je važan način na koji Izrael vodi kampanju protiv Hamasa i upozorio na humanitarnu katastrofu.

🚨🗣️📢 Pour la troisième fois depuis le début de l'opération "DÉLUGE D'AL-AQSA", le secrétaire d'État américain, Antony #Blinken, rencontre #Netanyahou et participe à la réunion du "Cabinet de guerre".#GazaGenocide #FreePalaestine #Gaza #Israel #Palestine pic.twitter.com/ImfALMcOJC

— Media du peuple (@Media_DuPeuple) November 3, 2023

Kako je naveo, sa izraelskim zvaničnicima razgovarao je o opipljivim koracima "kako bi se povećao tekući transfer hrane, vode i lekova".

On je dodao da SAD veruju da su humanitarna primirja neophodna da bi se zaštitili civili, dok istovremeno omogućavaju Izraelu da porazi Hamas.

Blinken je poručio da je administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena u potpunosti fokusirana na oslobađanje talaca koje drži Hamas.

Američki državni sekretar je doputovao u Izrael treći put od početka rata sa Hamasom 7. oktobra.

Predsednik SAD, Džozef Bajden, pozvao je na "humanitarnu pauzu" u borbama kako bi se organizovala evakuacija dvojnih državljana i stranaca koji su još uvek zarobljeni u Gazi, kao i da bi se pokušalo oslobađanje više od 240 talaca koje Hamas drži i povećala humanitarna pomoć civilima u Gazi.

Protekle nedelje, američka administracija je podržavala rezoluciju o dve države za uspostavljanje trajnog i održivog mira, iako ni sadašnje izraelsko ni palestinsko rukovodstvo nisu pokazale interesovanje za takve pregovore, koji su više puta propali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Zelenski će posetiti Izrael – mediji

Izvor: Vostok.rs, 03.Nov.2023

 . Pripreme za posetu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Izraelu sledeće nedelje su u „poodmakloj fazi“, izvestio je Kanal 12 u petak. Kijev se bori za medijsku pažnju na Zapadu otkako je izbio rat sa Hamasom.. Izraelska medijska mreža navela je da bi poseta Zelenskog „ukazala...

Nastavak na Vostok.rs...

RAT NA BLISKOM ISTOKU Borbe ne prestaju: Netanjahu odbio je zahtev SAD za "humanitarnu pauzu": Zabranjen ulaz kamiona sa kiseonikom u Gazu, RAKETIRANO obdanište na jugu Izraela

Izvor: Blic, 04.Nov.2023, 09:11

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odbio je zahtev SAD za "humanitarnu pauzu" kako bi se zaštitili civili i omogućila pomoć Gazi, insistirajući da nema prekida vatre dok militantna grupa Hamas ne oslobodi 240 talaca.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.