SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI: Islamska država planirala osvetu, a onda je na vrata zakucala FSB (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 10:36

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI: Islamska država planirala osvetu, a onda je na vrata zakucala FSB (VIDEO)

Pripadnici službe bezbednosti su tokom istage zaplenili improvizovanu eksplozivnu napravu, kao i druge predmete i dokumenta.

Ruska Federalna služba bezbednosti osujetila je aktivnost Islamske države koja je kovala zaveru o terorističkim napadima u Moskovskoj oblasti, prenela je novinska agencija TAS S.

U saopštenju Ruske Federalne službe bezbednosti se navodi da je agencija osujetila napore Islamske države, čiji su pripadnici planirali da izvrše dela sabotaže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i terorizma u Moskovskoj oblasti.

Pripadnik Islamske države, državljanin jedne centralnoazijske države, stavljen je u pritvor u Vladimirskoj oblasti istočno od Moskve.

Сотрудники ФСБ пресекли деятельность ячейки «Исламское государство»*, члены которой планировали террористические акты в Московском регионе.

* — Организация запрещена в РФ. pic.twitter.com/2qLyCqBuDB

— Пятый канал Новости (@5tv) November 25, 2020

Ruska Federalna služba bezbednosti tvrdi da je ogranak Islamske države formiran kako bi se regrutovali novi članovi i sponzorisala dela terorizma.

Istraga povodom ovog slučaja trenutno je u toku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruske vlasti osujetile aktivnost Islamske države u Moskovskoj oblasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2020

Ruska Federalna služba bezbednosti osujetila je aktivnost Islamske države koja je kovala zaveru o terorističkim napadima u Moskovskoj oblasti, prenela je novinska agencija TASS...U saopštenju Ruske Federalne službe bezbednosti se navodi da je agencija osujetila napore Islamske države, čiji su...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.