SPREČEN POKOLJ PASA

Izvor: Kurir, 28.Okt.2010, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREČEN POKOLJ PASA

Za ilegalne borbe pitbulova kod Bogatića, koje je policija prekinula, bila razapeta šatra i pripremljen doping kako bi životinje postale što krvoločnije

BOGATIĆ - Osujećena borba pasa u Bogatiću tema je broj jedan u ovom, inače, mirnom mestu. Da podsetimo, uspešnim operativnim radom policija u Bogatiću prekinula je borbu pasa, koja je bila organizovana u '’Jakinom grabu’’, improvizovanoj banji čiji je vlasnik Zoran P. iz Bogatića. Uhapšeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su Zoran P. (38) iz Bogatića, Miroslav L. (27), državljanin BIH, Saša P. (35) iz Mačvanske Mitrovice i Dejan K. (30) iz Noćaja.

'’Jakin grab’’ je neposredno pored izvorišta geotermalnih voda u Bogatiću, udaljen od glavnog puta. Kako kaže Vujadin Vasić, komandir policijske stanice u Bogatiću, patrola policije je na licu mesta zatekla stravičan prizor. Pod vedrim nebom bila je razapeta šatra, koju je policija sklonila, postavljen je bio ring i vage za merenje kučića, a prisutna je bila ekipa zadužena za doping. Špricevi razbacani okolo govore da su nesrećne životinje primile dozu dopinga kako bi borbe bile žešće.

Bilo je planirano da u 12 borbi učestvuju 24 psa, a ceo „spektakl" trebalo je da traje desetak sati. Ulog je bio oko 100 evra, a organizovana je i kladionica. Psi su doneti u specijalnim kavezima. Od 38 prisutnih, čak 24 su bila iz inostranstva.

Učenici ovog događaja stigli su čak iz Slovenije, Poljske, Rumunije, a priča se da ih je bilo i iz Rusije. Neki su došli i džipovima, a sve se odvijalo tokom noći, kako bi bili manje upadljivi.

Kako nezvanično saznajemo, neko iz ove grupe nudio je 300.000 evra policajcima da okrenu leđa i prave se da ništa nisu videli.

Meštani Bogatića prepričavaju ovaj događaj.

- Celu noć nisam spavao kad sam čuo šta se ovde događa. Sve ih je trebalo pohapsiti - kaže nam jedan od žitelja ove varošice poznate po poljoprivredi.

Rad na rasvetljavanju okolnosti ovog slučaja nastavlja se u policiji i Osnovnom tužilaštvu u Šapcu, a najteža zaprećena kazna za organizatore je zatvor u trajanju od tri godine.

Bežanija kroz kukuruz

Kad su policajci krenuli ka improvizovanoj areni, počela je bežanija kroz kukuruzište. Na licu mesta pronađen je jedan vidno povređen pitbul terijer i još dva koja vlasnici nisu stigli da pokupe. Opštoj gužvi doprineli su i psi lutalice koji su se ovde okupili kad su čuli lavež. Nakon što je dobio infuziju, povređeni pas je vraćen vlasniku.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.