Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 21:37

SPREČEN PAKLENI PLAN RODITELJA DEČAKA-UBICE: Nadležni organi prozreli namere porodice u poslednjem trenutku

Protiv majke dečaka ubice u toku je pretkrivični postupak, kako bi se utvrdilo da li je u njenom postupanju bilo elemenata zanemarivanja i zlostavljanja deteta.

Majka i otac dečaka (13) koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar u centru Beograda ubio devet vršnjaka i školskog čuvara skovali su pakleni plan da sina izvuku iz zdravstvene ustanove u kojoj je smešten i prebace ga u inostranstvo. Njihovu ideju, međutim, prozreli su pravosudni organi i policija i na vreme sprečili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokušaj da prevare sistem.

Otac dečaka, podsetimo, u pritvoru je od 3. maja i sumnjiči se za teško delo protiv opšte sigurnosti. Sumnja se da je on maloletnog sina obučavao da rukuje vatrenim oružjem tako što ga je vodio u streljački klub u kom je vežbao gađanje, ali i za to da nije obezbedio uslove za bezbedno čuvanje oružja koje je imao u legalnom posedu.

Protiv majke dečaka ubice u toku je pretkrivični postupak, kako bi se utvrdilo da li je u njenom postupanju bilo elemenata zanemarivanja i zlostavljanja deteta.

- Otac i majka osmislili su plan da njega u pritvoru poseti notar, kako bi mu potpisao punomoćje da imovinom koja se vodi na njega raspolaže supruga, ali i da joj da ovlašćenje da trinaestogodišnjaka može da izvede iz zemlje. Ovaj njihov plan, sprečen je u poslednjem trenutku, jer su nadležni organi prozreli namere porodici dečaka. Čak i da im je uspelo da se nađe na slobodi, što je malo verovatno u ovom trenutku, dečak ne bi mogao da napusti zemlju - otkriva sagovornik Kurira.

On podseća da trinaestogodišnjak nije krivično odgovoran, ali da je brigu o njemu preuzela jedna bolnička ustanova, u kojoj ga čuva policija.

Sagovornik objašnjava da je roditeljima ovaj papir overen kod notara bio važan, jer je za izalazak maloletnog deteta iz zemlje neophodna saglasnost oba roditelja.

- Najverovatnije, plan im je bio da majka pokuša da dečaka masovnog ubicu pokuša da izvuče iz bolnice. Naime, on je posle zločina u zdravstvenu ustanovu smešten uz saglasnost majke, koja je potpisala. Međutim, majka u svakom trenutku, tu saglasnost može da povuče - dodaje sagovornik.

Prema njegovim rečima, to ne bi značilo automatsko puštanje ubice iz "Ribnikara" na slobodu.

Podsetimo, majka i sestra dečaka ubice u subotu su pokušale da napuste Srbiju, ali su posle razgovora sa pripadnicima policije na granici sa Severnom Makedonijom, vraćene u Srbiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DEČAKA-UBICU HTELI DA IZVUKU IZ BOLNICE, JEDNA POSETA PROMENILA BI SVE! Policija sprečila prevaru u poslednjem trenutku

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 08:55

Pakleni plan sprečen u poslednjem trenutku...Majka i otac dečaka (13) koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar u centru Beograda ubio devet vršnjaka i školskog čuvara skovali su pakleni plan da sina izvuku iz zdravstvene ustanove u kojoj je smešten i prebace ga u inostranstvo! ..Njihovu ideju, međutim,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.