SPREČEN NAVIJAČKI OBRAČUN? Uhapšen RADOVAC u kladionici: Iza poker aparata držao ŠKORPION

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2020, 14:59

SPREČEN NAVIJAČKI OBRAČUN? Uhapšen RADOVAC u kladionici: Iza poker aparata držao ŠKORPION

Kovačević je izjavio da nema veze sa navijačima, ali je u pitanju lice koje je bilo i te kako aktivno na navijačkoj sceni.

Beogradska policija uhapsila je na Voždovcu navijača FK Rad Vladimira Kovačevića (31) i verovatno sprečila još jedan obračun navijača oko poslova obezbeđenja. Sa ulice je sklonjen i automatski pištolj škorpion, za koji je uhapšeni mladić tvrdio da ga je samo "pričuvao drugu".

Policija je upala u lokal koji pripada jednom poznatom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lancu kladionica i u njoj zatekla Kovačevića, koji je inače crnogorski državljanin. Njegovo ponašanje je policajcima bilo sumnjivo, pa su rešili da pretresu i njega i kladionicu.

Kada je shvatio da nema kud, Kovačević je sam pokazao na torbu koja je bila skrivena iza jednog poker-aparata. Izvadio ju je i rekao policajcima da je unutra škorpion. Kovačević je uhapšen i saslušan, a njegova priča je bila vrlo neobična. On je izjavio da automat nije njegov, već da ga je na ulasku u kladionicu sreo prijatelj koji mu je dao oružje da ga pričuva.

Zabranjen mu ulaz u Srbiju

Kovačević je crnogorski državljanin kom je već zabranjen ulazak u Srbiju. On je izjavio da mu zabrana ističe u julu ove godine i da već duže vreme živi u našoj zemlji. On neće biti proteran iz Srbije, već će mu se suditi za ilegalno posedovanje oružja.

Kovačević je inspektorima rekao da je te večeri popio malo više i da je u kladionicu došao da igra poker na aparatima. On nije želeo da otkrije identitet navodnog prijatelja koji mu je dao na čuvanje smrtonosno oružje. Ono što je policiju posebno zabrinulo jeste da je Kovačević označen kao pripadnik navijačke grupe "Junajted fors", simpatizera FK Rad.

On je 2009. godine povređen u masovnoj tuči navijača Crvene zvezde i Rada na Slaviji uoči utakmice.

Dosije:

- napad na službeno lice

- izazivanje opšte opasnosti

- učestvovanje u tuči

- teška krađa

Izvor navodi da se ne isključuje mogućnost da se spremao obračun među navijačkim grupama oko poslova obezbeđenja jer nije baš čest slučaj da se automatsko oružje vadi iz takozvanih štekova i nosa po gradu.

Policija je oružje poslala na veštačenje i čeka se nalaz kako bi se utvrdilo da li oružje potiče iz nekog krivičnog dela, odnosno da li je korišćeno u ranijim uličnim obračunima. Moguće je da će pomoću eventualnih tragova DNK biti utvrđen i identitet ostalih koji su bili u dodiru sa ovim oružjem.

- Poslednjih meseci narasle su tenzije među navijačkim grupama koje se bave i obezbeđivanjem kladionica, splavova i kafića po prestonici i na taj način kontrolišu prodaju narkotika, što je za njih jedan od najunosnijih poslova - kaže izvor blizak istrazi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.