SPP: Ministar Ðerlek u Tutinu, građani će uskoro moći da završe mnoge poslove na jednom mjestu

Izvor: SandzakPress.net, 19.Jun.2023, 18:29

SPP: Ministar Ðerlek u Tutinu, građani će uskoro moći da završe mnoge poslove na jednom mjestu

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Srbije Edin Đerlek potpisao je danas sa predsednikom Opštine Tutin Salihom Hotom ugovor o sufinansiranju sa 17 miliona dinara završne faze izgradnje zgrade tamošnje Opštinske uprave. Ministarstvo je prenelo da je Đerlek istakao da će završetak izgradnje te zgrade “doprineti unapređenju rada organa lokalne samouprave i povećanju efikasnosti u radu sa građanima” Tutina. Kako je ocenjeno, reč je o projektu od značaja za regionalni rast u regionalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << oblastima i jedinicama lokalnih samouprava. Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj, u okviru Programa za podsticanje regionalnog rasta u Srbiji u 2023. godini, opredelilo je 16,9 miliona dinara za petu fazu izgradnje opštinske uprave Tutin. Ovaj projekat smo podržali ne zbog zaposlenih, iako će njima biti unapređeni uslovi rada, već zbog žitelja opštine Tutin koji će konačno imati koristan, lep i reprezentativan objekat, a pre svega funkcionalan prostor. Ovde će se nalaziti prostorije Centra za socijalni rad, katastra, mnogih javnih službi, šalteri Elektrodistribucije, Pošte i mnogih javnih i komunalnih preduzeća. Na jednom mestu će građani moći da završe mnoge poslove i da se vrate svojim obavezama, rekao je Đerlek. Kako je dodao Vlada nastavlja sa ulaganjima u Tutin, počevši od putnog pravca Novi Pazar – Tutin. Kao ministar moram kazati da je potrebno još više ulagati i investirati u ovu opštinu kako bi smo obezbedili preduslove za razvoj ove devastirane opštine”, naveo je ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj, rekao je Đerlek. Predsednik opštine Tutin, Salih Hot, kazao je da je veoma važna podrška za realizaciju projekta izgradnje zgrade opštinske samouprave Tutin jer će žitelji te opštine na Pešterskoj visoravni u novoj zgradi imati javnu upravu kakvu zaslužuju. Ovo je značajna podrška, do sada smo na različite načine uložili više od 140 miliona dinara. Privodimo kraju izgradnju zgrade lokalne samouprave, a ova podrška je baš bitna. Ovo sve radimo zbog naših građana, kako bi se poboljšale usluge koje pružamo. U zgradi će biti smeštene sve institucije lokalne samouprave i na pravi način će profunkcionisati i elektronska uprava, rekao je Hot. Očekivanja su da će projekat izgradnje zgrade opštinske uprave u Tutinu biti okončan za manje od dve godine. Ministar Đerlek i predsednik opštine Tutin, Salih Hot, razgovarali su i o daljoj saradnji, kao i realizaciji drugih bitnih projekata za sve žitelje opštine Tutin. The post SPP: Ministar Ðerlek u Tutinu, građani će uskoro moći da završe mnoge poslove na jednom mjestu appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Martinović obišao poplavljena područja u Vrnjačkoj Banji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2023, 16:34

Ministar državne uprave i lokalne samouprave (MDLS) Aleksandar Martinović, obišao je danas poplavljena područja u Vrnjačkoj Banji, kao jednoj od 56 lokalnih samouprava u kojima je Vlada Srbije proglasila stanje elementarne nepogode.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.