SPORAZUM O KOSOVU JOŠ MOGUĆ

Izvor: Kurir, 23.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPORAZUM O KOSOVU JOŠ MOGUĆ

ATINA - Diplomatski napori za postizanje sporazuma o Kosovu pre nego što ono jednostrano proglasi nezavisnost nisu iscrpljeni, iako su Beograd i Priština zapali u ćorsokak, ocenila je juče grčka ministarka spoljnih poslova Dora Bakojani.

Ministri spoljnih poslova Grčke, Bugarske i Rumunije su u saopštenju izdatom posle današnjeg sastanka u Atini pozvali na ubrzano približavanje Srbije Evropskoj uniji, uz posebnu napomenu da se ne bi radilo o trgovini za ustupke Beograda oko Kosova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Grčka strahuje da bi jednostrano proglašenje nezavisnosti od strane većinskog albanskog stanovništva na Kosovu destabilizovalo Balkan i da bi kriza mogla da se prelije na njenog severnog suseda Makedoniju, u kojoj takođe živi velika albanska manjina, navodi agencija Rojters.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.