SPO proslavlja 9. mart na Dan žena

Izvor: Press, 05.Mar.2014, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO proslavlja 9. mart na Dan žena

Skup je, kako je saopšteno iz te stranke, pomeren zbog toga što će Trg Republike 9. marta biti mesto predizbornih manifestacija nekih stranaka.

"SPO smatra da 9. mart nije dan za izborne kampanje. To je dan za istorijsko pamćenje i podsećanje", navodi se u saopštenju te stranke.

SPO je 9. marta 1991. godine organizovao prve velike demonstracije protiv režima Slobodana Miloševića, a povod je bilo propagandno i huškačko izveštavanja Televizije Beograd, tada prozvane TV Bastiljom.

Demonstracije su završene izlaskom tenkova na ulice Beograda, a toga dana su poginuli maturant Branivoje Milinović i policajac Nedeljko Kosović, dok je više stotina građana je povređeno. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.