Izvor: B92, 09.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO o školarini i dosijeima

Šabac, Zrenjanin -- Vlajko Senić kaže da je vraćanje oduzete imovine univerzitetima "prečica do jeftinijeg školovanja".

"Rešavanjem problema imovine srpski univerzitet dobija takvu imovinu od koje će biti u mogućnosti da se sam izdržava i da višestruko poboljša uslove studiranja za studente i smanji školarine. Radi se o zadužbinama i legatima ogromne vrednosti", rekao je potpredsednik Srpskog pokreta obnove tokom posete šabačkom ogranku stranke.

Potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SPO-a je rekao da će nakon ulaska u parlament jedan od prioriteta te stranke biti usvajanje zakona o fizičkoj restituciji i vraćanje sve imovine koja je nekada pripadala univerzitetu.

Senić je ponovio da se SPO zauzima za ekonomsko jačanje seoske sredine, razvoj malih i srednjih preduzeća i da će u novom parlamentu tražiti usvajanje zakona o otvaranju svih dosijea službi bezbednosti.

Otvaranje tajnih dosijea

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Srđan Srećković izjavio je da će ta stranka odmah po formiranju novog skupštinskog saziva tražiti otvaranje tajnih dosijea svih službi bezbednosti.

Srećković je na konferenciji za novinare u Zrenjaninu rekao da otvaranje tajnih dosijea civilnih i vojnih službi nije samo političko i bezbednosno pitanje.

"Sve dok ne budemo znali šta su sve pojedinci i za koga radili u prošlosti, ko je sve umešan u zločine bivšeg režima, ko je sve pljačkao Srbiju, naša zemlja neće moći da se potpuno ekonomski oporavi", rekao je on.

Srećković je uveren u izborni rezultat koji će Srpskom pokretu obnove omogućiti da presudno utiče na politiku buduće vlade.

"Srbija može mnogo brže i bolje da napreduje i politički i ekonomski", ocenio je Srećković,dodavši da će napredak Srbije biti brz onoliko koliko nakon izbora bude jak SPO.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.