Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO o arhivama službi

Beograd -- Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije donela odluku o otvaranju arhiva tajne policije iz doba nedemokratskog poretka, ocenio SPO.

U saopštenju se ističe da je neshvatljivo da šest godina posle demokratskih promena Srbija nema snage da stavi tačku na prošlost i da osvetli događaje iz prošlosti. SPO se nada da će u budućoj vladi imati partnere koji će takođe insistirati na konačnom rešavanju pitanja otvaranja dosijea jer Srbija ne sme biti izolovano ostrvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Evropi.

Poslanička grupa SPO-a podnela je Skupštini Srbije predlog zakona o otvaranju dosijea. Funkcioneri SPO-a spremni su da se unapred javno obavežu da će dostaviti svoje dosijee na uvid javnosti, napominje se u saopštenju.

Kako se u saopštenju dodaje SPO se nada da će u budućoj vladi imati partnere koji će takodje insistirati na konačnom rešavanju pitanja otvaranja dosijea, jer Srbija ne sme biti izolovano ostrvo u Evropi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.