Izvor: B92, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: Skandalozna Tadićeva izjava

Beograd, Niš -- Srpski pokret obnove kritikovao izjavu Borisa Tadića o lustraciji.

"Izjava predsednika Srbije i Demokratske stranke, da je lustracija nemoguća, otvoreno je priznanje da ta stranka neće uklanjati čelne ljude Miloševićevog režima iz sadašnjih struktura vlasti", saopštio je danas SPO.

"To je i poruka da neće biti korenite reforme službi bezbednosti, a time i izručenja Hagu, što je uslov za priključenje Srbije EU", navodi SPO i dodaje da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tom izjavom poručeno i da neće biti uklonjeni ni doušnici iz Miloševićevićevuh službi bezbednosti i pripadnika terorističkih formacija za ubijanje.

"To je cinična poruka da su se građani koji su se 11 godina borili protiv režima Slobodana Miloševića borili uzalud, to je prezrenje svih žrtava i njihovih porodica", navodi SPO.

Tadić se usprotivio sprovođenju lustracije u Srbiji jer je, prema njegovoj oceni, to trebalo uraditi 6. oktobra 2000, ali je dodao da je potrebno da sudovi utvrde odgovornost za kršenje ljudskih prava u vreme režima Slobodana Miloševića.

Senić: Protiv SPO-a nečasna kampanja

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Vlajko Senić izjavio je u Nišu da se protiv te stranke "vodi nečasna kampanja".

"Neke stranke pozivaju naše članove telefonom i govore im da ne glasaju za SPO, jer je glas za našu stranku zapravo glas za srpske radikale", rekao je Senić na konferenciji za novinare.

Senić je izjavio da ne može javno da kaže na koje stranke misli, jer se sve radi anonimno i istakao da se tako nešto Srpskom pokretu obnove nije događalo ni u vreme prethodnog režima.

"Ovakvi udarci ispod pojasa su opasni, jer se događaju u finišu kampanje", napomenuo je Senić i dodao da s takvi pozivi zabeleženi u više gradova u Srbiji i da je SPO zapanjen takvim ponašanjem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.