Izvor: B92, 09.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: Selo kao oslonac nacije

Beograd -- Vuk Drašković izjavio da se samo ulaganjem u poljoprivredu može zaustaviti "bela kuga" i selu vratiti status oslonca nacije.

Predsednik Srpskog pokreta obnove je na tribini u Trgovištu na jugu Srbije ocenio da se samo verbalnim apelima da Srpkinje što više rađaju ne može zaustaviti "bela kuga" i da je država kriva za opustela sela.

"Nije tačno da tranzicija i gubitak posla idu zajedno. Evropa za nas znači nove investicije i bolji standard", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Drašković, kao da SPO organizuje posete srpskih seljaka, radnika i studenata Evropskoj uniji kako bi se na licu mesta uverili šta znači Evropa.

"Nema izgradnje budućnosti Srbije, ako imamo vlast nekolicine oličenih u senkama centara zla - nerasformiranim tajnim službama i tajkunima koji su se napljačkali kada su gradjani Srbije gladovali", rekao je lider SPO-a.

Drašković je kazao i da su budućnost Srbije mladi i obrazovani, vlasnici otete imovine, kao i mali i srednji preduzetnici.

Prema njegovim rečima, svi građani koji su godinama izdvajali za stambene fondove, a nisu dobili stanove, kao i oni koji nisu dobili novac od privatizacije moraju biti obeštećeni.

Predsednik SPO-a sutra nastavlja predizbornu kampanju u Prokuplju, Kuršumliji i Blacu.

Radnici Zastave u poseti Škodi

Potpredsednik SPO-a Mirko Čikiriz najavio je da će desetak radnika Zastave sutra otputovati u posetu fabrici "Škoda" u Češkoj republici, kako bi se uvereli u napore koje je češka vlada uradila za tu fabriku automobila i videli šta je to što su uradili i sami radnici i kako izgleda planska strategija razvoja Škode.

Navodeći da Škoda proizvodi 660.000 hiljada automobila, on je rekao da se nada da će slogan SPO "Vredi se boriti" dati dobar rezultat u fabrici automobila Zastava, kako bi se za nekoliko godina kada se u fabrici za reč bude pitala ekonomska politika te stranke sa ponosom moglo reći da prozivodi dobre automobile.

"Mi smo stranka koja će najodlučnije ukoloniti političke prepreke i omogućiti da u 2007. godini Srbija od promena ima najviši nivo stranih investicije i očekujemo da one budu pet milijardi dolara", rekao je Vlajko Senić.

On je kazao da je ova godina za tu stranku bila važna jer je deo njihovih programskih načela ugrađen u ustav i dodao da je "kruna" njihovog rada prijem Srbije u Partnerstvo za mir: "Moram da istaknem da je borba SPO u okviru Vlade Srbije glavni razlog što Srbija 14. decembra postaje članica Partnerstva za mir".

Senić je rekao da će ta stranka aktivno lobirati da pre izbora u Srbiji budu nastavljeni pregovori sa Evropskom unijom, jer, kako je ocenio, jedino na taj način građani mogu biti motivisani da na izborima podrže stranke demokratskog bloka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.