SPO: Rešiti problem rotacija

Izvor: Blic, 05.Nov.2013, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: Rešiti problem rotacija

Beograd - Šef poslanika SPO-DHSS Aleksandar Jugović ukazao je da je poslednja dva dana prilikom dolaska na skupštinska zasedanja iz Čačka u više navrata video da se zloupotrebljavaju rotaciona svetla na službenim automobilima i upitao MUP šta će preduzeti.

Jugović je u Skupštini Srbije, u delu sednice kada poslanici imaju mogućnost da traže informacije od nadležnih, rekao da podržava incijativu prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da se funkcionerima kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to ne pripada po zakonu ne dozvoli korišćenje tih rotacionih svetala.

“Putujući od Čačka ka Beogradu i od Beograda ka Čačku u poslednja dva dana video sam neovlašćeno korišćenje zvučne i rotacione signalizacije”, rekao je Jugović i naveo da je zapisao registracione tablice tih vozila.

On je naglasio da bi svi trebalo da se uključe u akciju da se u tu oblast uvede red, jer su mnogi građani, kako je rekao, uplašeni od tih bahatih ljudi.

“- Moramo dati sve od sebe da se to spreči, apelujem na parlament, poslanike, funkcionere da se to reši i pitam MUP šta će učiniti da se te zloupotrebe spreče” - rekao je Jugović.

On je skrenuo pažnju i na problem naplate kazni za nepropisno parkiranje i naveo da se prilikom te naplata krši Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, zbog čega je upitao poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića i MUP kako su preduzeća koja se bave naplatom mogla da dobiju baze podataka o ličnosti.

Ta preduzeća, kako je rekao, nemaju pravo da sakupljaju te podatke i prave takve registre.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.