Izvor: B92, 29.Jun.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO POKRECE SOPSTVENU ISTRAGU?

Advokat Vuka Draskovica Borivoje Borovic rekao je da ce Draskovicevi advokati crnogorskom sudu dati priliku da u narednih desetak dana radi na rasvetljavanju pokusaja ubistva lidera Srpskog pokreta obnove, a da ce potom sami krenuti u istragu. "Dacemo priliku sudu da otkloni neke nedoslednosti u zahtevima srpskoj policiji, a ako ne, advokati Vuka Draskovica ce preduzeti iste korake kao u slucaju Ibarske magistrale", objasnio je Borovic. "Sud u Podgorici je sve preduzeo za razliku od MUP >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije koji ne postupa po nalogu podgorickog suda, iako se radi o jedinstvenoj drzavnoj teritoriji i jedinstvenoj primeni zakona o krivicnom postupku po kome po nalogu bilo kog suda u SRJ, MUP Srbije i MUP CrneGore mora postupiti", objasnio je Borovic. On je dodao da je "sa druge strane advokati Spasojevica i Jovanovica za kojima je raspisana poternica, prave farsu navodeci banalne razloge zasto njih dvojica ne pristupaju da bi bili saslusani pred sudom u Podgorici, iako po krivicnom postupku oni nemaju sta da obrazlazu po drzavnim sredstvima informisanja razloge nedolazenja u sud".

Predsednik Viseg suda u Podgorici Milan Radovic optuzio je novinara lista "Vijesti" Komnena Radevica da je "izjavu Ivana Lovrica, optuzenog za atenat na Vuka Draskovica, koju je dao istraznom sudiji Zoranu Zivkovicu, prikupio zloupotrebom". Radovic u saopstenju za javnost istice da je "objavljivanjem odbrane okrivljenog, koji je u pritvoru, u navedenom dnevnom listu informacija ucinjena dostupnim saucesnicima i svjedocima i tako stvorena opasnost da je na njega vrsen uticaj, sto remeti tok istrage".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.