SPO: Oslobađanje Kertesa je sramota

Izvor: RTS, 11.Feb.2014, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: Oslobađanje Kertesa je sramota

Srpski pokret obnove smatra da je oslobađanje bivšeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa i zastarevanje njegovog slučaja "velika mrlja na licu Srbije i njenog pravnog sistema".

Oslobađajuća presuda Mihalju Kertesu zbog zastarelosti slučaja je sramota za pravni sistem Srbije, poručuje Srpski pokret obnove.

Oslobađanje Kertesa jasno govori o tome koliko je naše sudstvo neefikasno radilo od 5. oktobra do danas, saopštio je SPO.

"Čovek koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je neovlašćeno isplatio 38 miliona maraka u banke na Kipru, kao i 115 miliona maraka i tri miliona dolara u državi, a sve po nalogu Slobodana Miloševića, sada je na slobodi... SPO već godinama govori o krivičnim delima Kertesa, ali i ostalih vinovnika pljačke nesagledivih razmera dirigovane s najvišeg državnog vrha", istakao je potpredsednik SPO-a Žika Gojković, dodajući da su neophodne hitne reforme u pravosuđu.

Posle 14 godina, dodao je Gojković, umesto pravde "dočekali smo poraz".

"Zbog toga dajemo bezrezervnu podršku reformama koje predlaže ministar pravde Nikola Selaković, jer jedino oštrim rezovima i temeljnim promenama može konačno početi da pobeđuje pravda za sve građane", poručio je Gojković.

Prema njegovim rečima, odbacivanjem optužbi protiv Kertesa, Srbija je "dobrim delom odbacila i priliku da se sudi za zločine režima Slobodana Miloševića koji je godinama pljačkao narod i čije posledice trpimo i danas".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.