SPISAK U NEMANJINOJ GOTOVO SKROJEN DO KRAJA: Poznato kada mandatarka Ana Brnabić predstavlja nove ministre

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2020, 09:45

SPISAK U NEMANJINOJ GOTOVO SKROJEN DO KRAJA: Poznato kada mandatarka Ana Brnabić predstavlja nove ministre

Predlog mandatarke Brnabić najpre će razmatrati vrh naprednjaka na sednici Predsedništva

Mandatarka Ana Brnabić trebalo bi najkasnije do utorka da predstavi kandidate za nove ministre u Vladi Srbije.

Prema informacijama, spisak ko će biti u budućem timu u Nemanjinoj gotovo je skrojen do kraja, ali se ne isključuje mogućnost da dođe do određenih kadrovskih izmena u poslednji čas.

.

Ukoliko kandidati za ministre dobiju "zeleno svetlo" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SNS, predlog ide u parlament. Skupština bi najpre trebalo da nastavi konstitutivnu sednicu, odnosno da izabere predsednika, potpredsednike i sekretara parlamenta. Zatim se zakazuje nova sednica na kojoj se donose zakoni o vladi i ministarstvima, a zatim i biraju ministri.

Ceo ovaj posao, tvrde izvori, trebalo bi da se završi tokom sledeće nedelje.

Kako sada stvari stoje, u budućoj vladi ostaju i kadrovi socijalista, ali će oni voditi manje resora - umesto dosadašnjih pet, najverovatnije tri. Biće i znatno veći broj žena na ministarskim pozicijama, moguće je čak da će one činiti i polovinu vlade.

Takođe, najizvesnije je da će na čelo dva nova ministarstva koja treba da budu formirana doći kadrovi koji nisu članovi vladajućih stranaka. Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog i Ministarstvo za brigu o porodici, decu i demografiju mogli bi da vode ljudi iz civilnog sektora, pa čak i iz stranaka opozicije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.