SPECIJALCI DOVELI VOĐU KAVAČKOG KLANA PRED SUD: Odloženo suđenje Slobodanu Kašćelanu iz jednog razloga (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2019, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPECIJALCI DOVELI VOĐU KAVAČKOG KLANA PRED SUD: Odloženo suđenje Slobodanu Kašćelanu iz jednog razloga (VIDEO)

Tačno dva meseca nakon što je po međunarodnoj poternici uhapšen u Pragu navodni šef kavačkog klana Slobodan Kašćelan, uz jake policijske mere obezbeđenja, priveden je iz istražnog zatvora do podgoričkog Višeg suda.

Tamo je odavno počelo suđenje članovima kriminalne grupe koju je, prema optužnici, organizovao zajedno sa odbeglim Igorom Božovićem.

U sudnicu je uveden poslednji, ne odajući utisak da je reč o, kako ga opisuju, opasnom kriminalcu. Dok se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nalazio u sudu, prisutno je bilo više od dvadeset naoružanih specijalaca raspoređenih oko zgrade.

Ne pozdravljajući nikog od prisutnih, noseći jaknu s kapuljačom, seo je na optuženičku klupu, a ustajao je tek onda kada mu je predsedavajući sudija Dragoje Jović saopštavao zbog čega sve proces ne može da bude održan. A suđenje je odloženo kako bi se Kašćelan upoznao sa onim što mu se optužnicom specijalnog tužioca Saše Čađenovića stavlja na teret i da bi adekvatno pripremio svoju odbranu.

U optužnici se između ostalog navodi da su Kašćelan i odbegli Igor Božović organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove, od kojih se većina nalazi u bekstvu. Kriminalna grupa je imala za cilj činjenje krivičnih dela iznuda - zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, davanje mita, teško delo protiv opšte sigurnosti, pranje novca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.