SPASIOCI UPOZORILI NA OPASNOST IZ DUBINA! Na hrvatskoj plaži više nije bezbedno, čuvajte se OVOG STVORA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023, 15:45

SPASIOCI UPOZORILI NA OPASNOST IZ DUBINA! Na hrvatskoj plaži više nije bezbedno, čuvajte se OVOG STVORA!

Sa oprezom prilazite vodi!

Na popularnoj dubrovačkoj plaži Danče postavljena je crvena zastava zbog povećane koncentracije meduza na kupalištu.

Crvena zastava u ovom slučaju nije postavljena zbog zabrane kupanja nego kao upozorenje. Spasilački tim Crvenog krsta Dubrovnik tokom jutra imao je čak osam intervencija uzrokovanih ubodom meduza.

Radi prevencije spasilački tim će kroz svoje delovanje na kupalištu pojačano upozoravati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kupače na novonastalu situaciju.

- Ovim putem želimo da skrenemo pažnju svim korisnicima kupališta na potencijalnu opasnost -  objavljeno je na stranici Crvenog krsta Dubrovnik na Fejsbuku.

Meduza morska mesečina uočena je početkom juna u Nacionalnom parku Mljet, a prošlog vikenda i na plažama hotela „Dubrovnik President“ i „Coral“. Situacija na Dančama izazvala je alarm.

Dr Rade Garić, naučni saradnik Instituta za more i priobalje Univerziteta u Dubrovniku, kaže kako se ta vrsta meduze u ovom delu Jadrana pojavljuje ove godine češće nego inače. Pipke uglavnom nalazimo na pučini, a ka obali ih nanosi vetar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.