SPASILA GA ČUVAROVA AKTOVKA: Osvanuo snimak pokušaja atentata na japanskog premijera (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2023, 21:58

SPASILA GA ČUVAROVA AKTOVKA: Osvanuo snimak pokušaja atentata na japanskog premijera (VIDEO)

Čovek koji je rukovao eksplozivnom napravom je uhapšen.

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak koji prikazuje trenutak pokušaja atentata japanskog premijera, Fumia Kišidu, tokom njegovog boravka u Vakajami.

Footage of yesterday's assassination attempt on #Japanese Prime Minister Fumio Kishida in Wakayama City. pic.twitter.com/Pd7ydyw3v0

— NEXTA (@nexta_tv) April 16, 2023

Na snimku se vidi kako se ka Kišidi baca neka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << eksplozivna naprava koju neko iz njegovog obezbeđenja prvo zaustavlja aktovkom, a zatim šutira.

Nakon toga, čuvar otvara aktovku, koju koristi kao štit za zaštitu premijera, i odlazi sa njim na sigurno.

Podsećanja radi, dramatične scene odigrale su se juče u gradu Vakajama, gde je Kišida održao govor u znak podrške predstojećim dopunskim izborima za Predstavnički dom u okrugu Vakajama. U Japanu je takođe u toku kampanja za nacionalne lokalne izbore u Japanu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.